Over de organisatie

De gemeente van nu staat voor grote maatschappelijke opgaven. Dat vraagt om een informatiehuishouding die continu in ontwikkeling is. Datagedreven, flexibel, innovatief en betaalbaar, een fundamentele verandering van onze ICT. Binnen Beware werken we hier samen aan.

Leden
De coöperatie Beware is in januari 2017 door de gemeente Eindhoven en MijnGemeenteDichtbij (fusieorganisatie van Boxtel en Sint Michielsgestel) opgericht. In februari 2018 is de gemeente Heusden toegetreden en in oktober 2018 de gemeente Woerden. Beware is een intergemeentelijke coöperatie. We ontwikkelen software en delen die met de aangesloten gemeenten. Het open karakter van Beware zorgt voor flexibiliteit en bevordert innovatie.

De organisatie Beware gaat uit van het bijenkorfprincipe: voor de uitvoeringstaken worden medewerkers van de verschillende leden ingevlogen. Op deze wijze tracht de organisatie lean te blijven.

 

Aangesloten gemeentes

Sint-Michielsgestel
gemeente Boxtel
Eindhoven
Heusden

Samenwerkingspartners

VNG

Beware is niet het enige initiatief dat werkt aan een nieuwe toekomst voor de gemeentelijke ICT. We hebben intensief overleg met de andere coöperaties en initiatieven. We willen niet concurreren maar elkaar juist aanvullen en versterken. Bijvoorbeeld door het gebruiken van dezelfde standaarden zodat ontwikkelde systemen op elkaar (blijven) aansluiten.