Over de organisatie

Leden
De coöperatie Beware is in januari 2017 opgericht door de gemeente Eindhoven en MijnGemeenteDichtbij (fusieorganisatie van Boxtel en Sint Michielsgestel). In februari 2018 is de gemeente Heusden toegetreden en in oktober 2018 de gemeente Woerden. Met diverse andere gemeentes zijn gesprekken.

De organisatie Beware gaat uit van het bijenkorfprincipe: voor de uitvoeringstaken worden medewerkers van de verschillende leden ingevlogen. De organisatie zelf is zeer beperkt van omvang.

Bestuur en ledenvergadering
Het bestuur wordt gevormd door Jaap Haenen (CIO Eindhoven) en Philip Bosman (directeur fusieorganisatie MijnGemeenteDichtbij).

De algemene ledenvergadering bestaat uit Marcel Oosterveer (wethouder Eindhoven), Fons Naterop (waarnemend burgemeester Boxtel), George Becht (wethouder Woerden) en Peter van Steen (wethouder Heusden).
De dagelijkse leiding ligt bij Riny van Deursen (gemeente Eindhoven).

Aangesloten gemeentes

Sint-Michielsgestel
gemeente Boxtel
Eindhoven
Heusden

Samenwerkingspartners

VNG

Beware is niet het enige initiatief dat werkt aan een nieuwe toekomst voor de gemeentelijke ICT. We hebben intensief overleg met de andere coöperaties en initiatieven. We willen niet concurreren maar elkaar juist aanvullen en versterken. Bijvoorbeeld door het gebruiken van dezelfde standaarden zodat ontwikkelde systemen op elkaar (blijven) aansluiten.